nyårsafton 09/10


Snart tar jag min oxfilé och drar till Pernilla, om taxin bemödar komma så klart. "Vi får se om vi hinner med dig", sa taximannen och skrev upp mig. Någonting säger mig att han inte kommer, skyller på trafiken. Vet inte ens förrän efter åtta om jag har taxi hem ikväll också, annars får vi väl se hur jag kommer hem.


Hungrig!


linser


Fan dom här linserna går inte i alltså, viker sig i ögat. Kan inte någon snäll hjälpa mig? Hur ska jag göra? Vad gör jag för fel?

Hjälp!

dagen innan nyårsafton


Det har ju inte varit en helt händelselös dag precis, men jag kom överens med Emma att vi inte berätta för någon. Så det gör jag inte. Jag har däremot fått hem linser idag, ska testa dom snart, får hoppas mina ögon blir vackra!

Varför stänger alla förresten så tidigt idag?

Vi drar till fjällen


Haha sitter och tittar på världshistoriens roligaste musikvideo, tar mig tillbaka till man var liten. Visst tyckte man att den var kul då, men nu inser jag att den är ännu roligare, för man ser mycket mer.



Haha, fyfan vad kul den är alltså.

Wii active


Fick hem mitt Wii Active som jag beställt, som säger sig vara ett träningsprogram för Wii. Jag testade det såklart på en gång, som man alltid gör med nya saker. Jag tror det här kan utveckla sig till någonting bra, jag körde bara på lätta övningar just nu och ändå kände man att det tog lite. Visserligen är jag svagast i världen och har dessutom sämst kondition, men det hoppas jag detta spel hjälper mig med. Man har även en personlig tränare och ett träningsprogram, just vad jag kan behöva.




monopoly


Aldrig är jag nådig när jag spelar monopol. Inte ens när jag spelar med lillebror. Alla tiotusingar, nästan alla gator och no mercy.

Skulle jag förlora pengar drar jag mig ur direkt.

facebook games


Dom här spelen på facebook alltså, jag blir alldeles besatt. Jag blir verkligen jätteglad när jag går upp i level och kan köpa nya grejer. Kanske bäst att skaffa sig ett liv?

Trevlig lördag


Få gånger har jag gått till min port skrattandes. Få gånger kan jag fortsätta skratta dagen efter.
Många gånger har jag varit så hemskt ful när jag kommit hem. Den här gången var såklart ett undantag (or not!)

Photoshoot från igår!

Före:


Efter:
 






en natt någon gång någon dag innan årets slut


Vad hände nu då? Jag var ju inställd på efterfest, sitter helt plötsligt hemma. Tänk vad allt kan ändras mycket snabbt. Gott med chips är det iallafall.



So turn it up and break it down
Come on bring that beatbox back

december 26


Ja vad ska jag säga? Green man ikväll. Dricker cider och ser på simpsons maraton på sexan. Väntar på mina vänner. Får se vad som händer ikväll.


Kyss.

wii


Fick ett nytt wii i julklapp efter att vårat gamla gått sönder. Det vi har nu är svart och väldigt mycket snyggare än det vita måste jag säga. Vi fick även golfklubbor och sådana tillbehör man kan spela med av Emil och Ewe, vilket har lett till att jag ligger här, utslagen. För mycket mat, för mycket boxning och fäktning. Men kul var det.

Christmas


God Jul alla!


december 23


Mitt finger är alldeles rött och svullet. Coolt, jag har aldrig haft ett infekterat sår förut.



Just ja, imorgon var det jul.



Äsch, vem lurar jag? Klart jag bryr mig! Jag. älskar. julen.

Christmas cupcakes

Idag på morgonen bestämde jag mig för att baka muffins. Jag har inte smakat dom än men smeten var underbart god. Tänkte lägga upp receptet.

Ja, alla kan inte få lika gudomliga muffins som jag. Men jag kan dela med mig av mina hemligheter.

Leilas Christmas Cupcakes - eller julmuffins eller vad du nu vill kalla dom:

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl Gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Frosting:

200g vit choklad
200g philadelphiaost


Så här gör du för att få likadana härliga muffins som mig:

1. Tro att du ställer ugnen på 175 grader, men ställ av misstag in den på 200 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en skål för hand, använd för guds skull inte en matberedare. Det vore ju för enkelt. När du känner att hela din arm är bortdomnad - vispa lite till. Leila säger att det ska bli riktigt vitt och riktigt pösigt. Sluta när det är ganska vitt och ganska pösigt.
3. Smält smöret och pepparkakskryddan i en kastrull. Rör om lite halvt. Ordna ett vattenbad till chokladen undertiden. Bränn smöret lite, sedan är det redo att blandas med äggsmeten. Ta fram burken med gräddfil, gröp ur ungefär halva lite på måfå och tillsätt det i smeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en liten skål med en gaffel. Ta pyttesmå delar av mjölblandningen och vänd i smeten, strunta i försiktigheten - det tar evigheter ändå.
5. Nu när chokladen, som du brytit i bitar för att du inte orkade hacka, smält färdigt i vattenbadet rör du ner den i smeten. Smeten är nu jättetrög.
6. Fundera på när kaffet skulle i eftersom det inte står med i instruktionerna Klia dig i huvudet och bestäm dig för att strunta i det.
7. Häll i smeten i de största formarna du kan hitta, mina från pickaboo, men häll bara lite i botten. Två matskedar känns rätt bra.
8. Ställ in dom i mitten av ugnen. Nu märker du att du ställt in ugnen på 200 grader, rätta till felet och hoppas på det bästa. Ställ en köksklocka, som du tappat i marken minst hundra gånger så den låter väldigt svagt, på 15 minuter. Under tiden du väntar kan du plocka bort alla saker du har använt, fyll diskmaskinen till max, ovetandes om att diskmaskinen egentligen är trasig. Ser du ett durkslag i diskmaskinen - ta bort det för att skapa utrymme, ett durkslag har man väl ändå bara haft makaroner i? Ställ det på diskbänken och vänta på att någon annan diskar upp det.
9. Nu har det gått en kvart, och du höll faktiskt tiden även om du inte hörde klockan! Ta ut muffinsen ur ugnen.
10. Nu smsar Sofie om att ni ska till Elsas och fika - bestäm dig för att göra frostingen sedan, och när du väl gör den: blanda bara chokladen och philadelphiaosten. Jag själv har inte gjort det än.

Och använd inte riktiga mått, använd bestick. Ett decilitermått är däremot okej att använda. Mät upp alla ingredienser lite halvdant.

Så här gör du på rätt sätt: Leilas



An illusion to a conclusion


Alltså, jag brukar drömma om att jag skriver inlägg här. Därför tror jag att jag uppdaterar oftare än vad jag gör. Men nu är det tre dagar kvar till jul. Grymt.



radiochannel 98.6


Vad är förresten 98.60 för psykotisk radiokanal? Den dyker upp ibland i bilen och spelar samma låt om och om igen - den där kända Bach låten fast på keyboard typ. Jag googlar radiokanalen, det enda som kommer fram är att det skulle kunna vara Kristinestad. Men Kristinestad ligger ju inte ens i närheten, och vad är Kristinestad isåfall för psykotisk ort?

bilar in i snöhög nummer två plus tjugoengradig kyla


Är ute och rejsar med mina två kusiner från söderut, vätten. Kraschar in i snöhög nr. 2, bilfan svänger ju inte, kraschen är inte stor alls, men framme vid ip grillen märker vi att det pyser väldigt för mycket ur höger framdäck. Ringer storebror som kommer med domkraft. Ringer storebrors flickvän som kommer med skiftnyckel (nej jag vet att det inte heter så men kommer för närvarande inte på ordet). Under tiden berättar storebror att det är 21 minusgrader ute. Står och fryser, får på reservdäcket. Märker en sak: det är punka på reservdäcket också. Storebror åker iväg och fixar hjulet medan vi andra värmer oss inne på grillen. Men minst en halvtimme spenderade vi ute i kylan. Och jag tackar gud för storebror och andra hjälpredor. Hade det här hänt mig ensam uppe i Lappland vet jag inte vad jag skulle gjort, förmodligen lämnat bilen åt alla jokkmokkjockar och renjävlar.

Jullov


Så nu har jag jullov. Jaha. Sista dagen kunde jag vara med på iallafall och den bestod av att pyssla, vilket jag inte orkade göra efter fyra veckors pysslande, och att kolla på juljippot. Det roligaste var på vägen hem iallafall. Det var så halt att jag inte kunde svänga in på våran parkering, så istället gled jag rakt på. Fast sen när den väl svängde var det en snöhög ivägen. Hahaha, kan nämna jag skrattade högt för mig själv. Imorgon ska jag ut, för min vän Sofie fyller 18 idag!

sjuk


Ja, jag blev sjuk. Feber och så, det är tillochmed jobbigt att sitta vid datorn. Fast nu börjar det faktiskt bli bättre, får se om jag går sista skoldagen imorgon. Så. Det är så mitt liv ser ut just nu.

sickness


Känner mig sjuk. Har ont i hela kroppen. Jag kommer nog kravla mig till skolan iallafall, men om jag blir kvar där återstår att se.

Draft: Dec. 14, 2009


Jag har nu ett tag tänkt lägga upp en video. Rätt kul. Eller iallafall så som jag vill att det ska se ut. Måste lägga till lite saker. Och klippa lite. Jag har inte riktigt hunnit med. Men snart kommer den nog. Kanske.

måndagmorgon

Jag har varit vaken ganska länge nu, eller iallafall en timme. Varför jag gick upp klockan sju vet jag inte, det var inte förrän nyss som den slog mig att jag brukar gå upp kvart över åtta på måndagar när jag börjar kvart i tio. Jag tror förresten jag ska träffa en munk idag.

update


Så var denna vecka slut igen. Allting går så fort. Imorgon är det riktig skola igen, känns lite surt samtidigt som det ska bli lite skönt att träffa de andra igen. Angående min helg förresten så spenderades fredagseftermiddagen i ludvika och slutade i Emmas soffa framför idol med två påsar popcorn. I lördags befann vi oss återigen hemma i Emmas soffa, den här gången med singstar. Nästa helg ska det sviras iallafall, Sofie blir ju 18!

köksmästare


Bestämde mig nyss för att göra lite godis, fransk nougat. Var bara det att jag tror att jag kokade smeten lite för länge, för det som skulle blivit en seg kula i ett vatten glas blev ett klink och sen lite hård smet nere i glaset. Haha, får väl se hur det här blir. Sitter iallafall och spelar roller coaster på andra datorn, lite kul. Snart blir det sushi. Antagligen ett McDonalds besök också som efterrätt.

Helgplaner


Nu är min helg planerad. Blev inbjuden på lördag för lite singstar hos Emma, eller det är väl jag som står för underhållningen: själva singstar och lite chips, för att inte glömma den med sämst sångröst.
På söndag ska jag iallafall rida för första gången i mitt liv, eller jag har väl suttit på en häst på någon marknad när jag var 5. Det är Linn som har fått en häst. Men ska jag vara ärlig vet jag inte om jag vågar, men det kan ju också bli en rolig show. För henne menar jag.

Christmas mood


Hade slö och värkande arm igår efter svinissprutan, idag har jag bara ont i alla muskler i ryggen ungefär. Ikväll hade jag tänkt kolla på tv och se julreklamer för att få julkänsla. Nog för att man är trött på B-L-O S-S-A och sådana men coca-colas reklamer kan få vilken jäkel som helst att känna julkänslor även fast det är ett rent skitväder ute. Det är förresten Happy Gilmore ikväll. Den är asrolig. Har jag för mig. - Because you're black? - Hell no, an alligator bit my hand off.




Det var ganska omöjligt att hitta den här reklamen utan att den var dubbad till tyska. Så det jag kan bjuda på är dålig kvalité och filipinskt prat på slutet. Korkade tyskar att dubba allting.

...

Och så tappade jag helt tråden på vad jag skulle skriva. Men har iallafall utforskat en annan del av fagersta idag, imorgon ska jag ta svinissprutan. Ha det bra.

Draft: Dec. 6, 2009


Jag har bakat idag, eller jag har gjort lite godis och de andra har bakat. Sedan har jag köpt lite julmust som jag tänkte bjuda mina projektarbetskamrater på när dom kommer om ett par timmar. Jag borde städa också, men jag sitter här och spelar spel.

videoblogg?


Äsch, tänkte ju lägga upp min första videoblogg någonsin. Ganska rolig var den. Eller nej, kanske inte. Men iallafall tog det fem år att ladda ner programmet så jag kunde klippa ihop den. Nu tar det fem år att lägga upp på youtube. Vi får nog skita i det. Synd för er, suckers!

chips


Jag är sjukt sugen på chips. Chili chips. Inte konstigt efter vad jag har mosat i mig idag på praktiken. Mellan tio och tolv åt jag tårta, pepparkaksdeg, skumtomtar, pannkakor och en lussebulle.

Förlåt mig för detta jättetråkiga inlägg. Jag tänkte bara upplysa er om nuläget.

julhandlat


Sådär, nu har jag handlat klart alla julklappar. Skönt? Ja. Men jag har dessutom gjort slut på hela studiebidraget jag fick i måndags också tror jag. Vågar inte riktigt kolla saldot på kontot.

Imorgon ska jag få veta hur det går till på Fagersta Posten.

årets julkalender


Detta inlägg hade jag tänkt ägna åt några ord om årets julkalender. Förra året följde jag faktiskt julkalendern, jag tyckte den var rätt kul. I år kommer jag inte följa den. För seg, tråkig, fantasilös, för smörig och viktigast av allt: EN JULKALENDER OM EN GAMMAL SUPER SNÄLLA SILVER SARA.


Tacka vet jag 90-talet.

väder, bilar och fika


Det var väl inte så jäkla kallt ute idag, det var vad jag tänkte när jag gick ut imorse. Lite fel kanske. Hela bilen var en enda stor isbit, jag kom inte ens in i bilen. Detta resulterade i att jag fick ta mammas bil för första gången på evigheter, eller iallafall två veckor. Så fort jag åkt iväg med bilen insåg jag hur tyst bilen var. Här har jag gått och blivit van med en högljudd bil verkar det som, undrar hur högt den låter egentligen?

Var förresten över till norberg idag efter praktiken och invigde kakans nya lokal med Emma. Nu är det ju lite större och mer centralt, men jag undrar ja om det inte var mysigare med lite avskildhet och lite mindre.

RSS 2.0