influensa sprutan


Nästa tisdag ska jag ta spruta mot svinis. Jag är lite rädd för den sprutan, även om jag tänker att den är som vilket annat vaccin som helst. Men ändå har jag bestämt mig för att dom minsann måste ta sprutan i höger arm även om jag är högerhänt, bara för att incenjera viruset så långt ifrån hjärtat som möjligt. Fick man skulle jag ta den i foten.


töntis


Idag har varit en tröttdag. Jag är sjukt trött, samma trötthet man känner efter en natt man har sovit dåligt har jag känt hela dagen. Har introducerats för nya tekniska saker på praktiken idag, vilket jag jämt tycker är roligt, tönt som jag är. Men jag råkar helt enkelt tycka att det är kul att lära sig något nytt.



jultraditioner


Det är en kylig kväll i slutet  av november. Jag och min lillebror tar en promenad efter att ha fikat med hela familjen, inklusive storebror. Varm choklad och lussebullar. Överallt lyser ljusstakar och stjärnor. I luften ligger en lukt och en känsla av jul, för vi vet att snart är det jul. Det är första advent. På avstånd ser vi mormor och morfars hus, och vi skyndar lite på stegen. Vi vet vad som komma skall.
Inne hos mormor och morfar är julstämningen på topp, det är dunkel belysning med tända ljus, de sitter och fikar lite med bulle och mjölk.

- Har ni sett några nissar? frågar mormor.

Vi skakar på huvudet båda två, säger "nej, inte en enda" i kör.

- Jag tyckte jag såg några smyga här ute, ni får gå ut i friggeboden och kika, säger morfar med ett lurigt flin.

Både jag och min lillebror försvinner ut till friggeboden. Därinne finner vi adventspaket från dessa tomtenissar. Alltid en dricka, ett russinpaket, mandariner, en lussebulle och ett paket som varierar lite år till år. I år blev det en dörrmatta och lite godis.

Åh, vad jag älskar dessa traditioner!




ljusare


Jaha ni. Snart är det jul. Nej det var inte riktigt det jag ville komma till. Det jag ville säga var att jag har färgat mitt hår ljusare idag. Fyfan vad skönt. Känns lite mer som mig.








oh im so clever, but clever aint wise


Det var rån idag på banken i norberg. Inte så att jag är så helt efter så jag fick reda på det nu utan jag har bara inte haft tid och skriva ner det. Det tycker iallafall jag var riktigt roligt. Haha. Det känns som idén är lite konstig överhuvudtaget. Som om någon kom på att den behöver lite mer pengar och diskuterar det med en kompis över lite öl en kväll, kommer in på helikopter rånet och kommer på att det kanske inte är så dumt. Riktigt smart ju, att råna en bank, alla pengaproblem är lösta. Varför man då väljer en bank i just norberg där folk är nyfikna och hör och ser allt är ju bara lite konstigt. För det är faktiskt så, i norberg är man nyfiken på minsta lilla ljud. Någon måste ju ha sett något.



Lite oigenomtänkt kanske.

martina har en jobbig dag

Jag är grinig idag. Tjurig. Lättretad. De två främsta orsakerna till detta är att jag är halvsjuk, så det är jobbigt men inte jobbigt nog för att vara sängliggande och stanna hemma. Den andra orsaken är att min mamma har en förmåga att lämna lappar innan hon går till arbetet. Oftast när hon lämnar lappar till just mig är det ingen trevlig lapp. Idag tjatade hon på mig att jag skulle städa rummet. På en lapp! Här slipper man aldrig hennes tjat.
Sedan när man skickar ett tjurigt sms om att jag hatar sådana lappar kommer det ett svar: "Hihi, det är en verklighetslapp :-)"


Bara jag som avskyr kvittriga människor när man själv är tjurig?

Min helg kortfattat

Försöker komma på någonting bra att skriva om min helg. Det går inte riktigt att formulera sig i huvudet just nu.
Kan sammanfattas såhär:

* Äta kinamat med sofie.

* En tur till skinnskatteberg för en snabb bilaffär. Det enda egentliga felet med bilen är att belysningen på instrumentbrädan inte fungerar, och tydligen inte abs - bromsarna märkte vi på vägen hem.

* Ett underbart fint dop. Jag är en sucker för allt fint, ögonen tåras på en gång.

puss


Tänkte bara meddela att jag älskar min praktik, de är så jävla härliga allihop. Man är aldrig riktigt förberedd på vad som kommer att hända. Här trivs jag i fyra (eller snart tre) veckor till.

en saga om min hund och några ungar som ville sälja kakor


Hunden morrar ut mot trapphuset. Jag hyschar honom. Han morrar lite till och jag fortsätter säga till honom att hålla tyst. Det ringer på dörren. Hunden blir som galen och kutar till dörren skällandes. För att han inte ska springa ut i trapphuset tar jag upp honom innan jag öppnar dörren. Där står några barn som vill sälja kakor i förmån till sin skolresa.

-Tyvärr, jag har inga pengar, försöker jag.

-Men vi kan komma tillbaka senare, kontrar barnen och tittar på mig med deras stora ögon.

Det här med ögonen och att jag har en sprattlande morrande hund i famnen gör att jag känner mig lite stressad.

-Nej, men... Jag är ensam hemma! säger jag och gör mig beredd på att dom ska lämna mig ifred.


Precis när jag yttrat mina ord och låtit dom sjunka in i barnens hjärnor kommer mamma ut i hallen. Så var det förstört.

Fan, jag kan verkligen inte ljuga.

köttbullar


Fan vad jag hatar köttbullar, halvfabrikat alltså. Mammas är goda. Och mormors. Och Farmors.

Iallafall...


Fy fan vad jag hatar de små jävlarna!

monkeyface


Det är roligt det här. Så fort jag visat mig ute på allmän tillställning stiger statistiken. Som om ni skulle få se något roligt? Har ni någonsin sett mig ute med en kamera eller? Det enda jag kan bjussa på från gårdagen är en apkork. Varsågod, hoppas ni gillar den.


ingenting är vettigt 03:30


Snart kommer mitt rum fyllas av tre tjejer. Jag och två till. Vi ska parta lite innan vi går ut, eftersom partyt blir vad man gör det till har jag fixat en musikanläggning här på mitt rum, sen har jag ju singstar och guitar hero här inne. Haha. Vi är tre som ska ha party på mitt rum. Hahahaa!


Men nu jävlar i helvetes!

Det här ska bli bra.

idol skit


För en gångs skulle kollar jag på idol, sätter på teven ungefär då Erik slutar sjunga och Eddie ska sjunga. Nu låter jag som värsta idol experten men det är jag inte alls, jag såg ju precis nyss. Eddie ska sjunga Curly Sue, han sitter på scenen när han börjar sjunga. Redan på första tonen rynkar jag på näsan - det här blir INTE bra, hör han sig själv? Eller är det fel på ljudet? Hur i helvete kan juryn sitta och säga att han sjöng bra? Om förra veckan var magplask var det här att sitta fast på botten. Eddies röst skär i öronen mellan varven och ibland låter han som om vilken snubbe på stan som helst skulle sjunga. Jag lyssnar iallafall klart på låten, nästa person ska börja sjunga och min hjärna är så trött att jag inte riktigt orkar försöka lyssna på vad människan säger. Fumlar efter tvkontrollen, nästan lite i panik. Standby. Ur med kabeln och i med datakabeln. Här tänker jag sitta istället resten av kvällen.


Vad har hänt med alla tv program förresten? Såg ni reklamen för Robinson Karibien? Verkade askasst. Och ändå följde jag Robinson slaviskt förra gången.


vi drömmer vi drömmer vi drömmer


Så ja där satt den! Eller inte. Det är något som är fel, men jag kan inte sätta fingret på det. Jaja, jag suger vidare på det. Vad har allt det roliga tagit vägen förresten? Jag läser min gamla och kan skratta åt mig själv och minnas exakt vad jag gjorde, tyckte och kände dagen jag skrev det.


Ja, bloggen alltså. Det är vad det här inlägget handlar om.


Update en minut senare: Plötsligt ser jag det! Det är meny strecket som sitter i vägen, det hade jag inte förut. Hur var det man fick bort det nu då?

muffinsbak

Eftersom det faktiskt är Martina dagen idag bestämde jag mig för att baka muffins. Till min hjälp hade jag pulver, vatten och ett decilitermått. Lite vit choklad och kristyr gjorde dekorationen. Blev de inte enoooormt fina? Smakade gott iallafall.



Dessa superskarpa bilder är tagna med min htc touch pro, hela 2,3 megapixel!


Alla som förstår mig förstår mig angående föregående mening (och resten av inlägget också). Resten kan ju tycka att jag har en skruv lös.


stressstressstress


Vilken jävla dag, va.

Började med en stressig morgon där jag ringde tandläkaren och frågade varför ingen ringt mig och gett mig en tid till sala, vilket resulterade i att jag fick en tid klockan två i eftermiddag. Precis när jag lagt på kommer jag ihåg att mamma jobbar och att jag har religionsprov då. Jag ordnade så jag fick mammas bil men religionsprovet måste jag göra i januari, roligt. Iallafall så krånglar allt lite mer sen och jag kommer iväg jättesent, hittar iallafall dit. På vägen hem lurar gps:en in mig i någon liten gränd när jag ville till statoil, och sedan kom jag inte ihåg hur man kom hem.

Nu ligger jag här, utslagen. Men jag är iallafall hemma.

kvällsplåga

Åh! Det ständigt upprepade misstaget har uppdagats sig igen. När ska jag lära mig att sluta äta chips i sängen?


Här kan man ju inte sova.

Lördag kväll: män som hatar kvinnor


Ikväll kommer jag bli lika sen som jag var att se twilight när jag ska kolla på män som hatar kvinnor. Jag förstod förut aldrig vad det var för film, men nu när jag vet har jag velat se den länge.

Sen är jag nästan klar med julklappshandlingen också. Rekord på långa vägar. En sak jag har upptäckt tjusningen med är delbetalning, serni.

Och en sak till; jag ska tydligen också på studentkryssningen. Se vad allt kan ändra sig.

Lämna. mig. ifred

Åh vad jag är trött på dessa Jesus förespråkare som ska uppta min tid antingen vid dörren eller telefonen. På riktigt, det här har hänt ovanligt mycket den senaste tiden.


Draft: Nov. 4, 2009

Har precis kommit hem från ett tolvtimmarspass i skolan. Kändes inte sådär jättenödvändigt men vi får ju betyg i kursen. Två stycken blivande ettor pratade jag med under kvällens öppet hus.

Förresten, jag har lite problem med statistiken. Eller, jag vet helt enkelt vilken jag ska lita på: blogg.se eller hos det webbhotell jag har min domän på? Antalet besökare är nämligen MÅNGA mer på webbhotellet.

mjölk i magen blir till mjölkmage


Upptäckte idag att de har börjat med fil och flingor i matsalen. Tog lite fil och gick tillbaka leende, uttalade dom giftiga orden "Jag tror att jag har börjat tåla lite mer mjölk faktiskt".



HAHA!



Trodde jag ja.

Dagens erfarenheter


Var till Ludvika en sväng med Emma och Sofie, kändes inte så kul att behöva köra i rusningstrafik när vi kom dit, jag vill inte ens uttala mig om det.
Blev McDrive efteråt med lite efterätt. Märkte att jag har ett minnesmärke på McDonalds, en knögglig kon. Jo, det är jag som mejat ner den. Hur det gått till är upp till er att föreställa er.

Förresten är det många idag som säger att jag kanske har ett lite hetsigt temperament Jag ska försöka att lugna ner mig lite. Lovar.

RSS 2.0