i cant give you what you want but please take this apologize

Okej, det var inte så många bilder som jag trodde. Alltså har jag inga specifika karlshamnsbilder (om ni inte vill se suddiga, halvkassa bilder tagna i motljus). Men det här kan jag visa er, huset längst upp står på stora torget och var det första jag lade märke till när jag kom till Karlshamn, har fått för mig att det är en bank. Bilderna längst ner är tagna vid en liten hamn/strandpromenad precis bredvid skolan. Tyckte det var mysiga bilder iallafall. Ska ta mer bilder en annan dag, tills dess får ni föreställa er små mysiga gator med sned arkitektur, ett stort torg och lite ihoptryckt. Men det roligaste av allt är att mitt i denna idyll, på en av de större gatorna, finns en alldeles riktig stripteasteklubb. Inget konstigt med det. Hepp.



we thought we were alone but we had just started we thought we left home but we never departed

Har varje dag varit stålsatt, har irriterat mig på människor som frågat om jag var nervös eller om hur jag vågar: jag har inte tänkt på avståndet eller det faktum att alla är långt ifrån mig. Inte förrän nu, min familj lämnade precis byggnaden för att bege sig hem imorgon bitti. Sitter och bölar och tänker på lilla mamma, lilla pappa, bröderna och lilla hunden. Känns asjobbigt, nu behöver ni inte fråga mer.

Ska arbeta med en uppgift som ska sättas i verket nu, hade tänkt fixat lite bilder hit på självaste staden åt er också som jag tagit idag. Ska se om det går med mobila bredbandet annars får det bli när jag fått igång det fasta.

Ha det bra alla!

Finally

Äntligen har flyttlasset varit här! Rummet är långt ifrån färdigt än, men soffan är uppackad och soffbordet monterat. Just pågrund av denna oreda får ni inte se några bilder än, men det kommer! Imorgon får jag mina första bilduppgifter och sedan ska jag fixa klart det mesta. Måste även köpa nya galgar eftersom dom glömdes hemma, och en internetsladd. Just nu lever jag på pappas mobila internet, här i soffan har jag turbotäckning, i sängen har jag knappt någon alls: till sin höjd mobilinternethastiget.

Jag hoppas att alla har det toppen, och ha lite tålamod; snart kommer bilder!

Måste också påpeka om hur sjukt hjälpsamma är här nere, till allt, cred till er!


day 1

Om en timme ska jag iväg på mitt första kursmöte, har redan varit där på information idag och det verkade ju rätt lovande. Roligt bara att jag verkar vara den enda tjejen i min klass. Haha. Har även fått mitt rum, väldigt fräscht och med en mycket trevlig rumskamrat. En karl, eftersom många kommer undra. Ikväll kommer mina saker, längtar.
Sitter just nu och äter gårdagens sallad, fresh. Ska hinna städa också och smörja in alla sargade muskler från igår med iprengel.

Got to go.

söndagsstängt

Insåg flera saker när jag var ute på promenad nyss:
Allting är väldigt ihoptryckt, men utfläkt på kartan. Jag bor ju väldigt när alla affärer just nu egentligen. Karlshamn är en sådan där stad som har bevarat söndagsstängt, och då mataffärerna endast är öppna till sju på kvällen. Och sist märkte jag att här kommer jag trivas, jag lovar!

Karlshamn

Sitter under ett äppelträd i Karlshamn nu. Det första jag lade märke till när jag klev av tåget var hur fint och trivsamt det är här nere. Det ser annorlunda ut i nedre Sverige, så är det bara. Jag sover på vandrarhem inatt, får nyckeln imorgon, fast än har det inte öppnat. Det är därför jag är under äppelträdet. Gick vilse när jag skulle hitta hit, gick åt fel håll (allt för vanligt) och tillslut gav jag upp med att släpa min tunga väska och ringde taxi. Sa fel gata och fick taxin vilse också. Efter ungefär en kvart märkte jag av att det var fel gata och fick dit den iallafall. Hemmet låg så när att chauffören tyckte synd om mig och bjöd mig på gratis taxi. Trevliga blekingebor, javisst!



Jag är enormt medveten om hur sliten jag ser ut, men efter att ha åkt tåg i nio timmar är det inget att göra åt, så är det bara. Ser ni hur mysigt jag har det? Ser ni?

August 27th

Har idag äntligen köpt det soffbordet jag suktat efter. Även en papperskorg och en liten ful datorväska. Har också ätit lite för mycket med min vän Emma. Hamburgare och lite för många tillbehör. Gött mos.

Today is my lucky day

Väcks av ett samtal.. Nej jag bara skoja det gör jag inte, väcks av posten. Flyger upp för att kolla min lönespecifikation. Mycket bättre än väntat. Med ett lyckorus lägger jag mig ner i sängen igen - och då kommer samtalet. Jag får lägenheten redan på måndag! Yes, Yes, Yes!

Idag är absolut min lyckodag.

Grattis min vän

Idag klarade min underbara vän Sofie körkortet. Firas enligt traditionen: Ludvika - sushi och McDrive. Funderar också på att just idag ge henne frikort och inte kommentera alla hennes misstag som hon kommenterar mina. Grattis Stoffe!



Funderar också på att bli en sådan där cool bloggare som lägger ut halvdana bilder tagna med sina halvdana webbcams. Fedt!

Never could be sweeter than with you

Det underbara shoppingruset blandas med samvetet över den stora summan pengar som gick åt idag. Lägger skuldkänslorna åt sidan och glädjs åt att jag har en underbart bra dator och en massa skräp i min ägo. Låter också det ruset vara större än den låga känslan över att inte ha någon gångplats kvar i mitt rum. Jihooo.


helnörd

Klockan ringer, drar snart och shoppar TOKbillig teknik på mediamarkt, bland annat en dator förhoppningsvis. Herregud, jag är så upprymd.

HaHaHa

you'll know what i mean

Funderar allvarligt på det där med min utflyttningsfest (eller utfläkningsfest som internskämtet har blivit). Varför bara inte skippa det flådiga och köra på en riktig enkel tjejmiddag och bara köra på säkra kort. Skulle det inte bara vara trevligt med några tjejer, tacos, jordgubbsvin och en riktigt dålig tjejfilm?

Vägran

Angående allt tjat om att det snart är dags för att rösta i riksdagsvalet: NEJ, jag tänker inte gå och rösta. Väldigt många frågar hela tiden vad man ska rösta på och alldeles för många inbjudningar kommer på facebook. Hade det varit förra året hade jag lätt röstat på socialdemokraterna, men tycker att den där Mona haft lite för mycket otyg för sig den senaste tiden, plus att miljöpartiet är med på den röda sidan.
Och något blått parti vägrar jag rösta på. Inga mer diskussioner om det tack - har haft alldeles för mycket moderatdiskussioner med mina moderatkompisar.

Grâce à toi à nouveau je respire

Ont i kroppen, har packat i kartonger och städat nästan hela dagen. Planerar nu inför min utflyttningsfest - för en sådan måste jag väl ha? Var, när och vilka ska få komma? Hm.

Och med var menade jag inte att jag ska ha en storslagen lokalfest, vet bara inte om jag ska ha den hemma i vår lägenhet eller om jag hittar någon annans. Hehehe.

natt efter natt

Ännu en sömnlös natt är påväg. Roar mig med pringleschips och Sabrina - tonårshäxan.

Äsch, lät som jag aldrig kunde sova. Men de senaste nätterna har varit väldigt långa, om vi säger så.

En funderare

Ska iväg och jobba om en timme, orkar inte riktigt göra iordning mig. Bäst kanske att fräscha upp sig lite, å andra sidan skulle det vara kul att se vad dom säger om man skulle ta och komma med oborstade tänder och med en så svart skugga under ögonen att man kan fundera på om jag inte sovit på dagar (kan tala om att det egentligen bara är vad som händer om man sover med billig mascara - men det vet ju inte dom).

Hm

Tål att funderas på.

Och vi kommer inte längre vi är tillbaks på noll vi skulle kommit längre men räckte inte till

Ligger hemma efter ett besök på hamnkrogen, korv på statiol och efterfest med Nintendo 8-bitars och ostämd gitarr. En del andra gick till Green Man, de sa att det var mycket folk ute men det tror jag vad jag vill om. Nu går jag officiellt  ut med att jag har tröttnat på det stället, och är man i pengaknipa är det inte värt att lägga pengar på. Instängt är vad det är.

Uppdaterar eftersom jag har märkt att det typ räcker med att jag uppdaterar en gång per dag för att statistiken ska stiga, allt detta efter att jag kopplat ihop den med den underbara sidan facebook. Undrar då hur det blir med fler inlägg per dag? Tåls att prova om jag har inspiration någon gång.

En annan underbar uppfinning är rättstavningsprogram.

Nu fick jag prata av mig lite, här finns annars bara tomhet att prata med, tillochmed hunden sover.

Fredag 13 aug

Drar än en gång till den där hamnkrogen, sista gången för iår. Ska mysa med mina tre favorittjejer. Pussisar!

Batman

Det är kväll, jag är trött och uttråkad. Och det här går fan inte att sluta skratta till.



förödmjukelse

På bussen nekades mitt kort, fick skämmas ihjäl. Men den förödmjukelsen räckte tydligen att betala bussresan med.
Fikade lite. Blev fast i Norberg. Som tur var var storebror där också och kunde skjutsa hem mig. Gick plus med både gratis resa hem och en chokladbit.
Men det jag skulle komma fram till: Jag HATAR försenade korttransaktioner.

Im addicted to the thrill thats making other people ill

Står och gräver i flingsaltförpackningen efter de allra finaste saltkristallerna, de har mest smak. Sätter på lite tevatten och funderar på vilken mugg som är godast att dricka ur. Detta är mina senaste två största laster, och det där med saltberoendet kan ju inte vara det bästa.

Det är iallafall det och onlinespel jag sysselsätter mig med i väntan på bil, så jag kan åka och hälsa på min vän.

Hachiko

Tårarna rinner. Den billiga mascaran har kladdat ihop ögonen. Andningsvägarna är igenproppade. Krampgrinar. Anledning: Hachiko.
Sorgligare film får man leta länge efter.

Kan inte säga mer. Den måste få upplevas. Free streaming hittar ni här.

Se den!


jag förstår inte..

Sitter och studerar min tröja jag köpte i fredags. Noga. Den är vit och fin, tillsynes helt oskadad från gårdagens utgång (ingenting vitt har någonsin kommit ut från den där krogen utan minst en stor svart fläck). Den är helt ren. Men sedan sniffar man lite på den. Kollar på den igen, luktar till till.

HELVETE

Vad den stinker. Lukten kan spåras lite till minnerna av den hemska sura odören från emmabodafestivalen. Hur kan något stinka så helvetiskt men vara så oskadat utanpå? Va? Hur kommer det sig?


du lider av allt

Idag bjuds det på kräftor här hemma och eventuellt ett krogbesök eller något liknande med Emma och Sofie. Vi får se var kvällen bär men mest troligt slutar den ändå framför teven. Lördag.


hot and heavy pumpkin pie chocolate candy Jesus Christ aint nothin please me more than you

Funderar på att ta mig kväller nu och sova en riktigt djup dregelsömn innan det är dags att besöka Uppsala imorgon. Bölade till filmen farsan nyss. Töntigt.



nåt borde sagt dig hur mycket mera av kärlek du missat i rädsla för svek

Nu sprack det för mig för vad som är okej - sitter och lyssnar på Patrik Isaksson OCH sjunger med. Inte okej.

Drar och myser lite hos Pernilla för att sedan bege oss till krogen vid hamnen och mysa lite. Hamnkrogen kallas den visst.

Kyss!

dom suckar o undrar när ska människan lära sig att den som brändes kommer brännas igen

Just nu känns allt lite jobbigt. Det är mindre än en månad kvar till jag flyttar 60 mil bort från tryggheten och alla jag känner. Just därför kan jag vara på lite dåligt humör. Det känns jobbigt att vara så långt bort från alla samtidigt som det här är min väg ut ur Fagersta, det blir en refreshed start så att säga.

Jag kommer sakna er alla ska ni veta, men jag kommer hem när jag kan. Och funkar det inte så funkar det inte, man kan ju alltid flytta hem. Visst? Tappert försök till att peppa mig själv. Att flytta hem igen vore egentligen en ganska stor failure.



Roadtrip/Emmabodafestivalen

Resten av bilderna läggs ut på älskade facebook inom snar framtid.

Tänkte skriva något kul om vad vi gjort den här veckan nu också men det är jag för trött fört.