home let me come home

Imorgon mina vänner far jag hem. Så underbart skönt att få träffa alla igen och andas hemma-luft. Vill bara att ni ska ha överseende med att jag har tre dagar till förfogande, vill gärna hänga lite med min familj och kan inte vara överallt samtidigt. Men jag ska såklart se till att kunna ordna möten! Ber också om frivillig person till att filma lite om jag bestämmer mig för att filma om min presentation av mig själv.

Angående samtalet handlade det om en lägenhet som jag anmält mig till SOM JAG FICK! Kunde fått den redan på fredag men eftersom jag är hemma då och inte vill stressa ihjäl mig får jag den den 15e. En lägenhet med stort kök, klädkammare, balkong och badkar. Ska bli så fruktansvärt skönt att flytta från detta kollektiv då mitt behov av att bestämma gör att jag mår dåligt när jag inte kan ha mina saker exakt som jag vill ha det.

everything's a mess

Lever just nu efter visdomen: Ordning är för idioter, genier behärskar även kaos.

sena nätter efterfester tänker efter vad är sant

Det där positiva samtalet kom idag iallafall. Jag är riktigt uppåt med vågar inte riktigt säga någonting än ifall det skulle bli något, imorgon får jag iallafall klara besked hoppas jag!
Annars har jag bokat flyg hem på söndag, var ju riktigt billigt och jag har två travelpartners.
Det svider i ögonen för jag är så trött och jag har inte ätit än. Dags att kanske gå och styra upp läget lite.

Lönedag

Woho, Cashflow!
Fick en riktigt trevlig lön för de timmar jag jobbat. En del har tur och slipper skatteavdraget, ehe. Så nu kanske man klarar sig den här månaden också.
Förresten kommer jag hem på onsdag kväll, längtar så otroligt.
och en sak till: håll tummarna för att jag får en positivt telefonsamtal imorgon. Wiiihow.


Det är något speciellt med månadsslut.

Did you ever stare right into the sun

Ännu en helg ensam hemma, ännu en helg med galna upptåg så som att sova med dörren öppen och baka lite till. Var igår Pirate på Pirates vs. Ninjapartyt nere på kauren, som förövrigt var ett intressant ställe skulle man kunna säga.

Ska nu dra mig iväg för att utöva mitt nya intresse - coop forum.

vad händer?

När man väl sätter sig vid datorn slutar facebook att fungera. PANIK!

Måste ju få reda på NU vad hela världen har för sig.

Förövrigt, läget bra men outvilat.

döden i vitögat

Som de flesta vet så är jag fullkomligt LIVRÄDD för saker som har med el och vatten att göra (som till exempel om det där att jag inte ens kan sätta på strömmen i tvättstugan). Jag kan alltså skrika rakt ut om någon skulle få för sig att bära med sig en plattång in på toaletten, eller bli helt till mig om jag spiller lite utanför kaffebryggaren när jag häller i vatten. Idag, eller rättare sagt för cirka 20 minuter sedan, gjorde jag något som på riktigt gjorde att jag trodde att jag skulle dö.

Det började med att jag tittade på klockan och bestämde mig för att det skulle vara skönt att gå och lägga sig. Jag stänger av datorn, hämtar en glas vatten (just det, VATTEEEEN) och lite skräp från soffbordet. Rycker ur sladden ur datorn och kastar skräpet som hamnar lite utanför papperskorgen. Just när jag böjer mig fram för att plocka upp det gör jag det - jag spiller ut vattenglaset över elutaget.

!!!!

Jag står i ren chock, i full panikkänsla, och bara stirrar på det jag gjort. Hinner tänka på så mycket, känns som det går hur lång tid som helst innan klicket kommer och lägenheten äntligen blir helt mörklagd. Detta tog väl knappt någon sekund, men jag fruktade allvarligt för mitt liv.

Sedan inser jag att jag var helt ensam hemma i en kolsvart lägenhet med ett blött eluttag. Tar mitt förnuft till fånga och tar mig dit det är ljust - trappuppgången och hittar ett nummer till jourhavandefeltjänst. Får hjälp med jordfelsbrytaren och allt det där. Han sa att det var okej att slå på all ström igen - den slår ju av sig igen om det blir något. Precis vad min bror sa också när jag ringde honom mitt i natten. Men jag vågar absolut inte. Så nu fungerar inget eluttag i hela lägenheten, för någon.

Har dragit ut datorn i hallen och bara sitter här, vågar knappt gå in på mitt rum. Vet inte vad jag ska göra. Känns fel att ligga på hallmattan och sova om min rumskompis kommer hem mitt i natten.

H-h-h-h-j-j-j-ä-ä-ä-ä-l-l-l-l-p-p-p

Kul förresten att jag börjar tidigt imorgon. Hehe

There's nothing left here to worry about

Gjorde allt igår för att försöka komma på en idé till mitt arbete. Det gick väl sådär. Insåg att allting var jättedåligt och fick börja om. Gick upp tidigare idag för att försöka göra klart det - och när jag står och gör mitt morgonte tittar jag ut genom fönstret och får en idé, bara sådär. Medan téet drar har jag kladdat upp hela uppgiften på papper. Så var det med det!

Och det blev ju hyffsat iallafall. Och nu har jag tre timmar med chill framför mig.

pastagratäng med bacon och valnötter

Gjorde även en pastagratäng idag. Idén fick jag från en pastagratäng som jag och Emma gjorde hemma hos henne förut. Kom inte riktigt ihåg hur vi gjorde då så jag gjorde lite eget. Fullkorsmakaroner, bacon, purjolök, broccoli, valnötter och mycket ostsås fick min innehålla. Mums mums!

Ser inte direkt jättegott hur på bilden men det är underbart gott. Frös in resten :)


cookies

Bakade idag igen, den här gången kakor. Visserligen den här gången också av kakmix, men de smakade verkligen underbart. Satt dom som jag inte hunnit äta upp än i en fin burk på mitt soffbord.

Vill också tacka mina underbara vänner för era fina kommentarer. Fint att ni bryr er.


movienight

Drar på filmkväll med några (eller de flesta?) från klassen. Ordnat upp det nere på skolan eftersom vi har all access till den hela tiden. Förhoppningvis hjälper det mig att bli på bättre humör och mer positiv till den här flytten. För jag lovar, det är så här jävla nära att jag flyttar tillbaka.

Puss på er

lipsticks

Det kliade så mycket i mina 'internetköp' - fingrar idag. För att inte riskera att få hem en faktura på alldeles för mycket pengar bestämde jag mig för att åka ner till stan och stilla shoppingsuget där istället - och slippa både frakt och fakturaavgift. Och så fick jag ju fingra på allt också. Personligen tycker jag att fysisk shopping egentligen ger en bättre kick än internetköp.

Kom hem med två läppstift i perfekta nyanser och två läpp-pennor. Hittade en underbar beige nyans och äntligen ett rött läppstift som passade mig, i lite mörkare nyans.



Tyvärr är det jättesvårt att ta skarpa bilder i dåligt ljus. Det röda är iallafall från Max Factor i färgen Chili, 853. Och det Beige är från Maybelline Colorsensational (som förresten har typ bara bra läppstift i den serien). I färgen Choco cream, 715.


home is whenever im with you

Mer fint att komma hem till!



Från mormor :-)

Chocolate

Utav alla de saker jag skrev nyss var nog baka det sista man trodde att jag skulle göra. But so I did! Chokladmuffins med chokladbitar i. Noom noom. Kan ju låtsats att bakades från grunden i min allra finaste bunke (läs; de bakades av kakmix i en kastrull).





Har förresten bokat en tågbiljett mot hemtrakterna den 29:e nu. Fick lägga till över hundra spänn för att göra den ombokningsbar, men man måste ju. Just in case.

freedom

Har lägenheten för mig själv i helgen, firas genom att leva loppan. Ta upp en extra plats i frysen, ta upp klädhängaren i hallen, ge fan i att diska, plugga i tystnad, kanske baka lite och skita ner toan. Ja, det hade man iallafall planerat. För att inte nämna möjligtheten att gå runt i de skönaste kläder man kan hitta.

Nej men ärligt, skitskönt.



Det finaste man kan få en trist dag mitt i veckan!

how many cups of sugar

En film som får mig att rysa, inte bara för att den påminner så mycket om barndomen; utan också det fina i den, är Janne Långben filmen från  - 95. Ryser, skrattar och gråter en skvätt ibland. Råkade skratta en gång högt för mig själv, alltså högt högt. Tänkte inte riktigt på att jag inte bor ensam här. Började skratta åt den tanken också - ett random skratt inifrån ett rum.

Det här kan ju anses rätt pundigt men vi skyller på att det är kväll. Och nu gör jag kvällen till natt.


that was yesterday. yesterday is over its a different day

Idag har ambitioner väckts till liv. Jag har mer tankar om framtiden än någonsin. Vad det är håller jag för mig själv ett tag, för att inte riskera att nedmotiveras. Det innefattar iallafall en del resande. Nu ska jag ta ur fingrarna och rensa upp här och laga mat, blodpudding. Extrapris på coop.

siuper

Mitt inte ens utgågna bröd var mögligt imorse, märkte jag efter att jag redan ätit ett. Känner hur lusten växer att lägga av en siuper spya med siuperjornötssås.

'cause a horse is not a home

Tydligen så stängs mitt webbhotell ner en månad framåt. Vet inte om det betyder att sidan inte kommer visas allt, eller om den inte bara uppdateras. Kan också hända att den fungerar som normalt, förstår inte riktigt vad de menar.

Iallafall

martinaqv.blogg.se kan ni prova om denna inte fungerar eller inte verkar uppdateras.

Ifall den inte funkar, så får jag väl använda mig av martinaqv.blogspot.com så länge.  Vi får helt enkelt se imorgon hur detta verkar lösa sig!

Ska snart laga mat, får se om man har något ätdugligt hemma eller om det blir ner att handla igen.

Peace

power

Är lite sjuk och tafflig. Orkar knappt rörar mig, och känner mig sjukt instängd i mitt rum på 24 kvadrat. Har ätit allt sött och gott som finns att äta, även om jag mår väldigt illa efterråt. Nu har jag gett mig fan på att göra köttbullar. Hemmagjorda alltså. Tar ett djupt andetag och samlar krafter... och så kör vi igång!

like a feeling

No definitions are available for vemod.

Ve-mod.

Lördagsmys

Har nyss kommit in från spöregnet. Hatar att det som ser ut att vara duggregn egentligen är mycket värre regn här nere. Blev blöt på bara några meter. Handlade lite mys för ikväll. Det blir räkröra med toasts, lite crostini och smaksatt creme cheese, lösgodis, chips och coca-cola. Det är jag värd. Inte minst för att strax ha klarat av två veckor helt ensam, men också för att ha varit i skolan på en lördag.

Har även köpt Snabba Cash som jag ska kolla på (Nej, jag har inte sett den. än..).

Myys!

school

Det är lördag eftermiddag. Jag sitter i skolan. Ska filma en presentation av mig själv, känns inte riktigt bra. Får se när man kommer härifrån. Hörde att det var gårdsfest ikväll, förhoppningsvis har man lust och tid, eller så får jag ägna mig åt skolarbete då också. Funderar på att köpa mig en påse lösgodis. Känns som om det skulle vara gott faktiskt. Eller?

Uttråkad tjej.


Danonino

Kom hem från skolan kvart i nio idag. Slängde en matlåda i micron det första jag gjorde när jag kom in. Blev makaroner med baconsås. Till efterrätt blev det danonino - och det var så underbart gott med dessa små barnyoughurtar. Äter nu glass och funderar på ett rör pringles. Men köp danonino om ni har möjlighet - so worth it!

Curtains

Inte så bra bilder på gardinerna, men det syns iallafall hur de ser ut. Ska korta dom sedan när jag har tillgång till strykjärn. Rummet är ganska stökigt just nu, därför får ni ingen helhetsbild utav dom. Men kan säga att de passar förjäkla bra in i rummet faktiskt.





Haha okej, insåg precis att det var FÖRJÄVLA dåliga bilder. Och inte blir de bättre av att läggas upp här. Men haha, here you go.

heartattack

Är helt slutkörd nu efter att ha fått en grym panikattack när jag upptäckte att jag hade glömt min plånbok på coop. Som tur var återfanns den och allting var kvar. Har varit hemmat och såsat idag, och köpt lite nya grejer; bland annat gardiner! Ska visa er senare (vet att iallafall mammsen är intresserad).
Men först ska jag laga mat, chili con carne. Med kryddmix! Skrattade lite åt mig själv när jag köpte påsen. Varning för internskämt.


Men ja. later!

Vagabond

Ja, som sagt, köpte ett par nya skor idag. Jag gillar dom, det gör jag. Imorgon tar jag sovmorgon. Sedan ska kreativiteten flöda.



lyx i vardagen

Sitter i skolan och har dödtid igen, idag provade vi på att filma och fick lite material att redigera. Ska trösta mig sedan med att köpa nya skor när jag slutar. Jättefina har jag för mig, och jättedyra. Men man får väl tänka att det är bra kvalité på dom. Åt pizza på lunchen också, fasen vad jag lyxar till det.
Se you later, så att säga.

it's for me to decide if flames will reach heaven tonight

Hela första daghalvan krånglade idag. Den andra gick åt till att stirra in i väggen och kolla in facebook. Fem timmar hade jag dötid i skolan idag innan jag fick redovisa. Kom hem runt kvart i sju någon gång. Hemma väntade en massa viktiga papper att fylla i och skriva på. Blev så helt sjukt slut så jag orkade inte laga mat. Gjorde toasts och ett jätteglas med oboy istället. Oboy dark.
Funderar allvarligt på att somna på soffan framför en film ikväll. Skulle vara guld.


computereyes

Ögonen värker. Det är detta man kallar för att få fyrkantiga ögon av att sitta vid datorn för mycket. Tänk om jag kunde visa er min blick, den är stirrig och med nästan bara en pupill som finns där.

God natt!


6 september

Sjukt trött efter en lååång skoldag. Kom hem halvdöd och med näringsbrist halv 7. Då hade jag ungefär levt på youghurt till frukost och en smörgås till lunch. Klämde i mig en risifrutti och gjorde tonfiskgratäng, underbart!
Här gästas lägenheten utav någon slags spelkonferens. Jag lovar, det är jättekul att tjuvlyssna. Stubbar och ekorrar, eller något liknande.
Har mest lust att däcka på soffan men måste photoshopa lite.
Peace

Sinappi

Dijonsenap passar till allt. Lite starkare än annan senap och sätter smak på allting. Och nu finns den på tub. Det godaste jag har ätit med senapen var nog den där kycklingsmörgåsen med senap i på planet ner till Schweiz, eller nej förresten, mammas julköttbullar! Och idag gjorde jag mästerlig korvstroganoff också. Med något mystiskt snabbris. Ris på tre minuter. Och jag blev inte heller mindre skeptisk till det när riskornen var som rispuffar, men det var faktiskt helt okej!


ritualer

Så här är det. Det finns en del ritualer jag inte kan utföra, så är det bara. Det är som tvångstankar. Gör man det ändå känns det i hela kroppen. Det är som om man ramlar ner i en stor förgrund, gör nästan ont liksom. Sedan går man och grämer sig över det där, och ena ögat rycker i kanten. Som den gången när någon hade slagit av strömmen på tvättmaskinerna i tvättstugan. Jag var tvungen att hämta min trettonåriga lillebror så att han slog på strömbrytarna, jag kunde verkligen inte göra det även om jag faktiskt visste hur man gjorde.

Iallafall

Nu är det såhär att jag blev så trött på det dunkla ljuset i mitt rum att jag fick ett ryck och slet bort lampskärmarna. Eller jag tog faktiskt bort dom lungt och sansat.

Iallafall

Nu är det endast glödlampor i taket, skitfult. Jag har en ganska okej fin lampa att sätta upp, och vet hur man gör. MEN jag kan verkligen inte utföra det. Så om någon skulle vilja hjälpa mig med detta är denna välkommen hit.

Puss


tillägnat er som faktiskt inte vet hur det ser ut här nere

Okej, bildernas kvalité är inte bra. Det blir verkligen apdåligt när jag måste förminska dom innan jag lägger upp dom. Annars går det inte. Bilderna på väskan till exempel var jättebra innan de blev pannkaka av förminskningen. men jaja, lägger upp några bilder här iallafall. Alla kollade på min feta kamera. Gatan här längst upp tycker jag är så mysig just av den där godisaffären som är rakt framför näsan. Finns en till godisaffär lite längre ner. De andra bilderna är tagna på gatan ner till skolan. Mysigt va?








Bag

Fick igår hem en ny väska, en ryggsäck faktiskt. Tycker den är grissnygg. Konfererar med plånboken också om jag ska köpa ett par nya skor nu, eller vänta på den feta lönen som kommer i slutet av månaden. Det bästa vore ju det sistnämnda då priset ligger runt tusenlappen, men det betyder också att jag få gå med mina enda par skor en månad till. Och på båda dom har sulan gått av på mitten. Let's think...

Joy

Fick med mig hem en skaapligt fet kamera från skolan idag. Ska ha den över helgen. Mycket att peta på, så att säga.


dagen i bilder

Lite vad jag har pysslat med idag. Gjort superfresh sallad till skolan, men glömde att ta med bestick. Plockat upp lite mer ur kartongerna (men allt är låååångt ifrån färdigt), och kvällsfika med te, bullar och tända ljus.








Älskog

Sitter och försöker att komma på lite idéer. Bläddrar lite i min bok för att kanske få lite inspiration eller information. Kan inte låta bli att stanna upp till den här bilden. Kan inte låta bli att undra. Haha, vad menar man?


Här är ditt liv

Kul att se att ni är intresserad av vad som händer mig iallafall. Tyvärr har jag inte så mycket roligt att meddela just nu. Har gått hit och dit idag så hela kroppen värker, är inte van med det här. Till saken hör också att där jag bor ligger en jättebacke på ungefär tjugo minuter bort från staden. Min gruppkompis visade mig lite också om hur man arbetar i flash, vilket verkar väldigt kul. Och så har jag agerat modell för våra foton. Det är ju tur att man är synskadad så man slipper se sig själv framme på stora projektorn.


RSS 2.0