Paus

Tänkte bara berätta att jag tänkte prioritera bort bloggen i en vecka eller så nu. Bara så ni vet. Jag har väl annat att göra.

Som om ni bryr er. Som om jag bryr mig.


bloglovin

blåmärke

Var nyss så förbannad på min lillebror när han vägrade svara i telefon och jag var i duschen, och samtalet var ändå till honom. På vägen tillbaka till duschen gick jag argt och halkade på min egen vattenfläck och ramlade rakt in i dörrkarmen med högerarmen. Jag har ett stort rött märke där som nog blir ett blåmärke. Men nu vet ni, jag har alltså inte blivit misshandlad.

drive

Jag kommer nog råka ut för en trafikolycka snart, det har varit nära flera gånger. Inte så att det är mitt fel, men det kommer att hända. Hittils har jag haft körkort i en vecka och tre dagar.
 Jag har varit på väg att krocka med en bil när den tog ut svängen liiite för mycket, har varit på väg att köra på ett rådjur, gjort en omkörning för att sen när jag nästan är klar se att en annan också börjar en omkörning lite längre fram.
Och så idag, när jag var på väg hem efter att ha skjutsat mamma och pappa till tåget, så direkt efter en stor kurva på en 90-väg ska de tre bilarna jag har framför mig svänga till vänster. Bilarna från motsatt håll ska också in på den vägen. Där står jag, stillastående på en 90-väg direkt efter en kurva. Bilarna kör ju inte direkt 90 heller utan lite mer. Ser bilar bakom mig som ska komma och jag sjunker ner lite extra i sätet och gör mig beredd på att bli överkörd. Som tur är ska bilen bakom mig också till vänster. Annars hade det nog blivit en krock.

Fredagsbus

Jag var riktigt extremt sötsugen nyss, hade ingen bil och det är långt till affären. Verkligen kände hur jag behövde godis, så vad göra? Jag bestämde mig för att ge mig på müslipåsen och utrota de stackars papayabitar som fanns där. Såg ut som någon gjort en försök innan mig, men dåligt försök för jag hittade en del. Så nu finns det inte en enda fruktbit i påsen om någon skulle bli sugen på müsli. Busigt.

Fredag

Jag har nyss varit hemma hos mormor och bakat. Jag bakade snickers, både hon och jag tyckte det blev gott. Fast smeten kanske var ännu godare. Imorgon ska jag vara hundvakt hela dagen sen ska jag gå ut igen, för Pernilla fyllde ju 18 förra torsdagen. Sen ska jag nog göra uppehåll ett par veckor. Så är det.

freeze

Idag har jag varit kall, alldeles iskall. Jag frös hela dagen i skolan och händerna var som is. När jag slutade gick jag hem och tog en varm, nej het, dusch och kokade te. Det hjälpte rätt bra. Jag nåddes även av beskedet att  mina kusiner från Lidköping kommer hit i helgen. Jag gilla.

Sept. 24, 2009

Nejmen snart är det skola. Jag har en av mina berömda sovmorgonar. Kul.

trött


Åh, jag har en massa att göra, och jag är så sjukt trött. Jag måste bland annat göra en hel uppgift till imorgon, sen ska jag platta håret och mina ögon håller på att sjunka ihop vilken sekund som helst. Jag har god lust att bara skita i allt. Men så kan jag väl inte göra.

Or can I....?

Draft: Sept. 21, 2009

Tolv timmars sömn inatt, var väl tvungen att ta igen mig efter helgen. Men har ändå varit trött och lite frånvarande idag, och provet jag hade gick dåligt. Men så kom jag hem och fick se att jag hade någonting på posten och det var den här guldklimpen här nere. Man känner sig allt lite stoltare när man har ett rosa kort i plånboken.



(Jag har ingen aning hur pass suddigt kortet är eftersom jag sitter vid mini-datorn)


Lax i het sås


Igår var det alltså Lax i het sås som jag lagade till. Resultatet blev helt okej och jag tror jag kommer göra det någon mer gång men då ska jag nog ta mindra citron och mer chili. Tyvärr var inte kameran med i köket, men det får gå bra iallafall. Det går förresten jättesnabbt att laga också, tog max en halvtimme för mig.

Jag lägger in receptet:

4 Portioner
Ingredienser


ca 600 g skinn- och benfri laxfilé
färskpressad juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2
1 gul lök
1 fänkål  (ca 300 g)
500 g krossade tomater 
2 msk konc grönsaksfond
1-2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver, gärna fyllda med vitlök
olja
socker
salt och peppar
 

Gör så här
1. Skär laxen i 4–5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
2. Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
3. Fräs lök och fänkål 4–5 minuter i 1 msk olja. Tillsätt tomater, fond, chili och 1 tsk socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5–10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med 1 tsk salt. Servera med ris eller pasta.


Källa.

Jag gjorde den lilla ändringen att jag valde svarta oliver i stället för gröna, eftersom de är mycket godare.



Clean


Här hemma städar jag för fullt, men just nu behöver jag en paus. Diskmaskinen går för andra gången den här morgonen och resten har jag valt att diska för hand, men disken tyckts ju aldrig ta slut! Precis när man tror att man är klar ser man en annan grej som behöver diskas.
Sen ska jag dammsuga, bädda och städa allt annat också. Pust, hoppas det tar ett tag innan mamma & pappa kommer hem.


middagsbjudning



Gästerna anländer om cirka en timme. De jag väntar är Sofie, Emma och Maria. Jag hoppas dom kommer gilla det jag lagar till. Lax blir det. Men nu måste jag duka, skära grönsaker, förbereda efterrätten och viktigast av allt: Laga maten!


bloglovin

Så här är det. Eftersom jag bytte lite på bloggen så måste man ändra på bloglovin hur man följer den här bloggen. Det är alltså inte "Martina Qvist Feed" utan den andra. För att göra det enkelt för er kan ni bara trycka på länken här under eller i menyn. Tack, sen lovar jag att inte ändra igen.

Följ min blogg med bloglovin

sjukdom

Jag är rätt säker på att det är feber jag har. Jag kan inte riktigt bli varm utan går runt och fryser hela tiden, sen har jag kännt min berömda feber magvärk. Det är en värk som gör att man inte kan stå, sitta eller ligga. Och inte höra höga ljud. Men den är över nu iallafall.

Hoppas för satan den går över till imorgon.


Dubbelmoral. Jag?


Hahaha. Det här var roligt. Men jag bytte tillbaka till blogg.se så att jag skriver där. Skiter väl jag i, blir det något fel så kan jag ju alltid ändra, plus att nu tjänar jag lättare pengar. haha

Alla gamla inlägg försvann men jag har kvar dom på old.martinaqv.se. Vad nu det skulle vara bra för, men det var mest till mig själv så jag kommer ihåg när jag fick körkort, typ.

ikväll blir det fredagsmys.



RSS 2.0